O NAMA

RECEPCIJA

naše uslužno osoblje dostupno je za sve upite vezane za boravak gostiju, informiranje o ponudi grada i okolice te pomoć pri organiziranju prijevoza

RESTORAN

gostima je po povoljnoj cijeni na raspolaganju vrhunska gastronomska ponuda u restoranu hotela

CAFE BAR "MONETA"

u sklopu hotela djeluje kafić s unutrašnjim i vanjskim prostorom čija je ograđena terasa idealna za neometano i bezbrižno uživanje

BESPLATAN PARKING

svim je gostima osigurano parkirno mjesto

PODUZETNIČKI CENTAR PAKRAC

Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. osnovan je 2000. godine. od strane Grada Pakraca s ciljem da kroz svoju djelatnost ima vodeću ulogu u gospodarskom razvoju i poticanju poduzetništva. Kao takav, PCP je prvi poduzetnički centar osnovan na području Požeško-slavonske županije, a u svom organizacijskom ustroju ima Razvojno projektni odjel, Knjigovodstveni odjel i Poduzetnički inkubator. Također upravlja Gradskom športskom dvoranom, Gradskom tržnicom, Pakračkim listom te od ove godine i Hotelom Pakrac.

U sklopu PCP-a nude se usluge informiranja i savjetovanja budućih i postojećih poduzetnika, izrade poslovnih planova, savjetovanje, priprema i provedba EU projekata kao i savjetovanje i priprema u vezi apliciranja za natječaje Ministarstava, usluge vezane za razvoj civilnog društva te iznajmljivanje vlastitog prostora u razne svrhe.

Povijest hotela pakrac

Hotel Pakrac sagrađen je davne 1781. godine i to pod imenom “Velika gostionica”.  Vidljiv je i na najstarijem slikovnom prikazu grada Pakraca, na matrici za bakrorez s početka 19. stoljeća. Na prijedlog jednog od odbornika Zastupništva Trgovišta Pakrac, Ljudevita Steina, 1886. godine preimenovan je u „Hotel Pakrac“. Smješten uz glavnu cestu preko puta Velikog mosta i glavnog ulaza u grad, hotel je bio mjesto koje je prihvaćalo putnike namjernike s raznih strana. Pakrac je kao povijesno važno trgovište i sajmište dugo bio mjesto koje se dolazilo iz raznih dijelova Hrvatske ali i okolnih zemalja. Osim ove svoje osnovne funkcije bio je važan i za društveni i kulturni gradski život, mjesto održavanja različitih skupova, banketa za uvažene gradske goste te zabava. U jednom dijelu hotela djelovala je i Hrvatska čitaonica počekom 20.stoljeća. Uz hotel je nekada bila izgrađena i kuglana, dok je stanica za kočije, fijakere te kasnije autobuse, dugo bila smještena upravo ispred ovog objekta. Tijekom vremena zgrada je mijenjala izgled, a ovaj današnji duguje ponajviše pregradnji iz druge polovice 19. stoljeća. 

Osim hotela, legendarna je i njegova poznata Bašča u kojoj su se održavale nadaleko poznate svirke i plesnjaci koje i danas žive u pričama starijih Pakračana. U svojoj dugoj povijesti postojanja ovaj hotel je bio jedan od najvažnijih dijelova turističke i ugostiteljske ponude Pakraca, a njegova vrata i dalje ostaju otvorena te tako nastavljaju, već dva stoljeća, dugu tradiciju. Osim ove svoje osnovne funkcije bio je važan i za društveni i kulturni gradski život, mjesto održavanja različitih skupova, banketa za uvažene gradske goste te zabava. U jednom dijelu hotela djelovala je i Hrvatska čitaonica počekom 20.stoljeća. Uz hotel je nekada bila izgrađena i kuglana, dok je stanica za kočije, fijakere te kasnije autobuse, dugo bila smještena upravo ispred ovog objekta. Tijekom vremena zgrada je mijenjala izgled, a ovaj današnji duguje ponajviše pregradnji iz druge polovice 19. stoljeća. Osim hotela, legendarna je i njegova poznata Bašča u kojoj su se održavale nadaleko poznate svirke i plesnjaci koje i danas žive u pričama starijih Pakračana. U svojoj dugoj povijesti postojanja ovaj hotel je bio jedan od najvažnijih dijelova turističke i ugostiteljske ponude Pakraca, a njegova vrata i dalje ostaju otvorena te tako nastavljaju, već dva stoljeća, dugu tradiciju.

profesionalci